Nieuwe sportinfrastructuur voor Zele

Na de zomer start Democo in Zele samen met lokale aannemer Juri de bouwwerken voor een nieuw sportcentrum. Het nieuwe centrum zal verschillende zalen bieden aan de sportverenigingen in Zele.

Het epicentrum van de sporthal wordt een grote zaal van 2.640 m² die plaats biedt aan basketbalploegen, mini- en zaalvoetbal, volleybal en badminton. De 9 meter hoge zaal kan in twee aparte velden opgedeeld worden. Een speciale sportvloer maakt het mogelijk om er verschillende sporten te beoefenen, ook G-sporten.

Verder zijn er op de gelijkvloerse verdieping nog een turnzaal en danszaal, een plekje voor de sport- en jeugddienst, kleedkamers en bergruimtes voor de buitensporten en voor de jeugdverenigingen.

Op de verdieping worden nog drie sportzalen voorzien : een zaal voor de ropeskippers, eentje voor de judo en karate en nog een bokszaal. Ook komt er een tribune met 200 plaatsen, kleedkamers, een polyvalente ruimte en een cafetaria.

BEN-sporthal

De nieuwe sporthal wordt een bijna energieneutraal gebouw. In ons wedstrijdontwerp voorzagen we daartoe onder meer ledverlichting, een pv-installatie, een warmtepomp die onder meer energie recupereert uit het douchewater en een ventilatiesystem dat vraaggestuurd werkt in functie van de luchtkwaliteit.

Het project heeft een kostenplaatje van 7.474.000 euro. De werken gaan eind 2018 van start. In september 2019 moeten de verenigingen hun intrek kunnen nemen in de nieuwbouw.

Nieuwe sportinfrastructuur voor Zele
Nieuwe sportinfrastructuur voor Zele
Nieuwe sportinfrastructuur voor Zele