Mediahuis en Carglass naar site Concentra

Futurn en DMI Vastgoed geven startschot voor ontwikkeling nieuw Hasselts businesspark

Projectontwikkelaars Futurn en DMI Vastgoed hebben hun visie klaar voor de herbestemming van de terreinen van Het Belang van Limburg. In aanwezigheid van schepen Tom Vandeput zijn de plannen voorgesteld. Op de 7,5 ha grote site is ruimte voor een bedrijvenpark waar een mix van functies kan ondergebracht worden zoals KMO- en bedrijfsverzamelgebouwen. Mediahuis en Carglass worden de eerste bewoners van het nieuwe businesspark.

Begin 2016 sloten de projectontwikkelaars Futurn en DMI Vastgoed - verenigd in Herkenrode Development - een intentieovereenkomst met Concentra om de terreinen aan de Herkenrodesingel over te kopen. Die verkoopprocedure is nu afgerond. De kopers hebben het afgelopen jaar wel al een masterplan voor de herbestemming van de site uitgewerkt.

De plannen zijn van de hand van ELD partnership en MaMu Architects. Verder wisten ze met Carglass en Mediahuis de eerste nieuwe bewoners te enthousiasmeren voor het businesspark. DMI Vastgoed en Futurn ontwikkelen een gebouw op maat van de twee bedrijven. Aannemer Mathieu Gijbels staat in voor de bouw van de nieuwe Carglass-vestiging, terwijl Democo de nieuwe thuis voor Mediahuis – uitgever van o.a. Het Belang van Limburg bouwt.

De gebouwen komen in een uitnodigende groene omgeving met plaats voor rust en ontspanning. “Kwaliteit en een sterke uitstraling waren de uitgangspunten voor onze visie over de Concentra-site. Met de komst van Mediahuis en Carglass naar de site zien we dat streven niet alleen bevestigd, maar ook versterkt. De twee Limburgse bedrijven zullen mee de aantrekkingskracht van het businesspark versterken,” vertelt Philip Demot, gedelegeerd bestuurder van Democo en DMI Vastgoed.

Ruimte voor KMO’s

De 5,5ha grote site achter de kantoorgebouwen biedt ruimte voor een nieuw bedrijvenpark met een mix aan KMO-gebouwen en bedrijfsverzamelgebouwen. Op de site is er verder ruimte voor gedeelde diensten zoals onthaal, parking, … “De Herkenrodesingel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vestigingsplaats voor toonaangevende bedrijven. Onder meer Proximus, Baloise en Ernst & Young zijn directe buren van dit nieuwe businesspark.

De Concentra-site is het laatste nog te ontwikkelen terrein langs dit deel van de Hasseltse grote ring. Het is dan ook een unieke – en laatste kans – voor bedrijven om zich op een zichtlocatie aan dit deel van de Hasseltse ring te vestigen,” zegt Frederik Baert, managing partner bij Futurn.

Naast de nieuwe gebouwen vult de projectontwikkelaar op de site twee missing links in: over het terrein komt een verbindingsweg tussen de ventweg naast de Herkenrodesingel en de achterliggende Oude Spoorbaan. Ook het fietsroutenetwerk wordt doorgetrokken langs de Demer tot aan de spoorlijn. Bedoeling is dat de verkeersafwikkeling van het bedrijvenpark via de Oude Spoorbaan verloopt. Gebruikers en bezoekers van de kantoren bereiken die gebouwen via de Herkenrodesingel. Zo wordt de verkeersdruk tijdens spitsmomenten gespreid.

Wedstrijd voor naam

De bouwwerken voor de twee kantoorgebouwen starten over enkele weken. De verdere uitbouw van het businesspark zal gefaseerd en gespreid in de tijd gebeuren.

Het nieuwe bedrijvenpark is vandaag wel nog naamloos. Via de wedstrijd www.tipentrip.be roept Herkenrode Development iedereen op mee te zoeken naar een toepasselijke naam voor de site. Deelnemers kunnen een unieke naam insturen & maken daarmee kans op een citytrip t.w.v. €500. Deelnemen kan nog tot en met 31 mei 2017.

Mediahuis en Carglass naar site Concentra
Mediahuis en Carglass naar site Concentra
Mediahuis en Carglass naar site Concentra
Mediahuis en Carglass naar site Concentra
Mediahuis en Carglass naar site Concentra