Eeste steenlegging Retailpark te Beringen

H&M  wordt één van de trekkers van winkelpark 

Beringen, 18 maart 2015. Vandaag wordt er gestart met de oprichting  van de gebouwen voor het retailpark op be-MINE. De eerste fase van de gebouwen wordt opgeleverd op 30 juni 2015. Ondertussen is het park ook voor 90 % ingevuld. Mijn Retail kan met enige trots ook melden dat de Zweedse modeketen H&M beslist heeft om naar Beringen te komen.

In januari van dit jaar kondigde Mijn Retail reeds de komst aan van Brico, Albert Heijn, AVA, Vandenborre, Lola&Liza en Bent. Onlangs beslisten ook ZEB, Maxi Zoo, Chaussea, Bel&Bo en H&M om naar be-MINE te komen. Heel wat van deze retailers en concepten zijn niet aanwezig in West-Limburg. De komst van H&M (Hennes & Mauritz) is opmerkelijk omdat ze meestal kiezen voor de binnenstad. H&M zal een oppervlakte van net geen 2.000 m² innemen.

Mijn Retail is ervan overtuigd dat dit retailpark zal zorgen voor een aantrekkingskracht in de regio en voor een nieuwe dynamiek, niet alleen voor be-MINE maar ook voor gans Beringen.

Hiermee is vandaag dan ook voor een totale verhuurde oppervlakte van ongeveer 15.000 m² ingevuld hetgeen 90 % is van de verhuurbare oppervlakte.

Bouwen in een strak tijdschema

De voorbereidende werken voor de bouw werden inmiddels opgestart. De eerste fase van het gebouw wordt opgeleverd voor inrichting op 30 juni, de tweede fase eind augustus zodat de eerste winkels kunnen opengaan op 1 oktober van dit jaar. Naast het gebouw met een bruto oppervlakte van 18.000 m² wordt ook de nodige wegenis voor een parking van 700 plaatsen aangelegd. Dit alles realiseren op 6 maanden tijdvergt een strikte werforganisatie.

De werken worden in opdracht van Mijn Retail uitgevoerd door de THV Mijnbouw, een samenwerking tussen Democo en Group Van Roey. De wegenis en parkings worden aangelegd door Van Geel uit Turnhout.

Het ontwerp van het retailpark is van de hand van SAQ Architecten.  De unieke locatie tussen de terril langs één zijde en de monumentale beschermde mijngebouwen vraagt om een specifiek ontwerp. Het gebouw is éénlaags en blijft ondergeschikt aan de bestaande gebouwen. Het groene dak zorgt voor een naadloze aansluiting met de terril. De gebruikte materialen en kleuren verwijzen naar het mijnverleden. Hout, verwijzend naar het stutmateriaal in de mijn, als materiaal voor de luifel die zorgt voor een beschutting van het 4 meter brede wandelpad voor de winkels en een zwarte gevelbekleding verwijzend naar de steenkool.

De totale investeringskost van gebouw en infrastructuur inclusief inrichting van de winkels bedraagt 20 miljoen euro. 

Tewerkstelling op be-MINE

Het winkelpark zal zorgen voor heel wat tewerkstelling. In samenspraak met de VDAB zal Mijn Retail daartoe een jobdag organiseren waarop alle retailers aanwezig zullen zijn. Tegen eind 2015 zal er met de opening van het Woonzorgcentrum Sporenpark en het Retailpark op be-MINE een directe tewerkstelling gerealiseerd zijn van meer dan 300 personen. 

 

Eeste steenlegging Retailpark te Beringen
Eeste steenlegging Retailpark te Beringen
Eeste steenlegging Retailpark te Beringen