Eerste steen gelegd door oud-leerlingen Sonja Claes en Grete Remen

Op vrijdag 3 oktober werden de bouwwerken van het Sint-Franciscuscollege te Heusden-Zolder officieel gestart. De symbolische eerste steen werd gelegd in aanwezigheid van Vlaams parlementsleden en oud-leerlingen Sonja Claes en Grete Remen, gedeputeerde voor onderwijs van de provincie Jean-Paul Peuskens en burgemeester Mario Borremans.

Na de academische zitting en welkomstwoord, brachten de leerlingen muziek en dans. Daarna werd het 'Scholen van Morgen' truweel door de heer Philip Demot overhandigd aan de heer Marc Smeyers (Voorzitter Schoolbestuur), de heer Daniel Geerts (General manager DBFM Scholen van Morgen) en de heer Jean-Paul Peuskens (gedeputeerde onderwijs Provincie Limburg). Als top of the bill verraste Laurens Vanthoor het aanwezige publiek door het terrein op te rijden met zijn Audi R8 waarmee hij de 24 uren van Spa-Francorchamps gewonnen heeft.

Het Sint-Franciscuscollege realiseert dit bouwproject in samenwerking met de publiek private nv Scholen van Morgen. Voor de concrete realisatie en het 30-jarig onderhoud van de gerealiseerde gebouwen zorgt Democo.

De nieuwe school, ontworpen door architectenbureau Stramien en bijgestaan door Studiebureau IRS en Cenergie, heeft een oppervlakte van 9.771 m² waarvan 5.493 m² nieuwbouw en 3.278 m² renovatie. De nieuwbouw bestaat o.a. uit een zestigtal klas- en vaklokalen, een theaterzaal voor 300 personen, een grootkeuken met bijhorend restaurant, een groot openleercentrum en een sporthal. Het klooster van de paters Minderbroeders evenals de kapel worden gerenoveerd en in de toekomst voor schooldoeleinden gebruikt. Zo zullen directies, administratieve en pedagogische diensten en alle leerkrachtenfaciliteiten er onderdak vinden. 

Het einde van de eerste bouwfase (80 %) is voorzien voor december 2015. De overige 20 % zal klaar zijn tegen eind augustus 2016. 

Eerste steen gelegd door oud-leerlingen Sonja Claes en Grete Remen
Eerste steen gelegd door oud-leerlingen Sonja Claes en Grete Remen
Eerste steen gelegd door oud-leerlingen Sonja Claes en Grete Remen