Scholen van Morgen - eerste steen voor Schakelschool Kuringen

Ingrid Lieten legt eerste steen GO! Schakelschool voor buitengewoon onderwijs Kuringen
 

Kuringen, 22 mei 2014

 

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap realiseert tussen nu en 2017, 100.000 m² nieuwe schoolgebouwen i.s.m. de publiek-private vennootschap ‘Scholen van Morgen’. Vandaag legde Viceminister-president Ingrid Lieten de eerste steen van de Schakelschool Kuringen. De aangepaste nieuwbouw van 1.600 m² opent haar deuren, voor de school en voor de buurt, op 1 september 2015.

 

De Schakelschool Kuringen is een basisschool voor buitengewoon onderwijs van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. Dagelijks krijgen 150 kinderen hier onderwijs op maat. “Vanaf september 2015 hoeven de kinderen geen les meer te krijgen in de tijdelijke units. Ze worden vervangen door een moderne, aangepaste nieuwbouw van 1600 m² waarmee we nog meer tegemoet komen aan de noden van onze leerlingen,” vertelt Anne Smeyers, algemeen directeur van Scholengroep 16.

 

Het gebouw bevat 11 klaslokalen, een grote multifunctionele ruimte, werkplekken in de gangen, én een aparte refter en speelplaats voor de leerlingen met autismespectrumstoornis. Overigens krijgt elke klas een digitaal schoolbord, is de volledige school rolstoeltoegankelijk, en ook een lift ontbreekt niet. Het gebouw is energiezuinig door een optimale isolatie, buitenzonwering en de aanleg van een groendak voor de recuperatie van regenwater.

 

De nieuwe Schakelschool werd ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Geurst & Schulze en door Bureau Bouwtechniek. De uitvoering en het 30-jarig onderhoud van het gebouw werden toegewezen aan de aannemerscombinatie THV Scholen vanDAAG (Democo – Artes).

Scholen van Morgen - eerste steen voor Schakelschool Kuringen
Scholen van Morgen - eerste steen voor Schakelschool Kuringen
Scholen van Morgen - eerste steen voor Schakelschool Kuringen