Spektakel op Democo's Open Wervendag !

Dit weekend op zondag 11 mei vindt de 8ste editie plaats van de Open Wervendag, een jaarlijks weerkerend initiatief van de Confederatie Bouw. Verspreid over het ganse land kan je 140 werven bezoeken.

Zoals ieder jaar neemt Democo weer deel aan dit unieke evenement. Het is een niet te missen kans om werven te bezoeken die eenmalig openstaan voor het grote publiek. Daarom nodigen we je zondag uit tussen 10u en 17u een bezoek te brengen aan onze werven, toegang is gratis.

Volgende projecten  van Democo kunnen bezocht worden :

 

Hardenvoort Park : hip en fascinerend woonproject van Park Spoor Noord

 

Hardenvoort Park is een nieuw woonproject in het hippe Park Spoor Noord. In opdracht van ID Invest bouwt Democo er 4 woonblokken met in totaal 48 appartementen, 56 studentenkamers, een ondergrondse parking met 82 plaatsen en 2 commerciële ruimten.

Een ervan is de toren van een oude graansilo die volledig gerenoveerd wordt. De 8 bouwlagen worden evenveel lofts. De andere gebouwen (twee met 4 en een met 2 verdiepingen) zijn nieuwbouw en krijgen een eigen identiteit met verschillend gevelaanzicht.

De binnentuin geeft de indruk in een park te wonen. Op de Open Wervendag is de ondergrondse parking (82 plaatsen) te bezoeken en de ruwbouw van de vier andere gebouwen die tegelijkertijd worden opgetrokken en midden 2015 voltooid moeten zijn.

 

Residentie Zuiderdok : wonen en werken op de vroegere Antwerp bowling

 

Antwerp Bowling was een begrip op ‘t Zuid. In opdracht van Grycon bouwt Democo op die plaats de Residentie Zuiderdok volgens de plannen van architect Jo Peeters. Het omvat 40 appartementen, kantoren en handelsruimten boven een ondergrondse parking.

De eerste fase is quasi afgewerkt. Ze omvat de ondergrondse parking op drie niveaus, 14 appartementen op drie verdiepingen en een kantoorgebouw van twee bouwlagen. Fase 2 is inmiddels van start gegaan met de bouw van 7 appartementen kant Verlatstraat.

Onze projectleiders laten u tijdens een rondleiding kennis maken met de verschillende aspecten van dit bouwproject. U kan er ook een modelappartement bezoeken.

 

Leopoldspark : woonproject met appartementen, serviceflats en woonzorgcentrum

 

Democo realiseert momenteel in Leopoldsburg het project 'Leopoldspark' voor zorgverstrekker Vulpia uit Kalmthout. Concreet zullen er een nieuw woonzorgcentrum met 127 kamers, 22 assistentiewoningen, een ondergrondse parking (203 plaatsen), 34 appartementen en 10 handelsruimtes (3.500 m²) gebouwd worden.

Op 11 mei wordt de werfomheining uitzonderlijk opengezet voor iedereen. Bezoekers zullen de bouwput kunnen afdalen en met eigen ogen de gigantische afmetingen van het project kunnen aanschouwen. Daarnaast wordt visueel gemaakt hoe het project er zal uitzien.

Leopoldspark is het nieuwe, kloppende hart van Leopoldsburg. Het project zal het uitzicht van de gemeente definitief veranderen en een nieuwe boost geven aan het centrum. De werf van een dergelijk grootschalig project is vast en zeker uw bezoek waard.

 

Herbestemming mijnsite Beringen : bezoek Woonzorgcentrum Sporenpark, de urban villa’s en geniet op 50 meter hoogte van een uniek uitzicht op de mijnsite!

 

Op de vroegere mijnsite in Beringen bouwen Democo en Van Roey – als THV Mijnbouw – momenteel 2 stadsvilla’s met elk 6 woongelegenheden. De woningen (www.houtpark.be) en het woonzorgcentrum in opbouw, Sporenpark, zijn toegankelijk. De bezoeker krijgt alvast een volledige visualisatie van de woonparken en andere toekomstige realisaties.

Een geleide wandeling voert je langs het toekomstig duikcentrum Todi, de gerenoveerde koeltorens en het zwembad MijnZwemparadijs dat effectief bezocht kan worden. Op 14 juni wordt het zwembad officieel voorgesteld aan het publiek en vanaf 15 juni kan men een plons nemen in het nieuwe zwembad  !

 

Als extra attractie en om deze unieke erfgoedsite in zijn geheel te kunnen aanschouwen, kan men zondag gratis plaatsnemen in de ‘SKY WATCH’. Dit is een uniek platform waarbij een 24-tal personen in een oogwenk naar een hoogte van 50 meter de lucht in gehesen worden. Onder professioneel toezicht kan men genieten van een adembenemend uitzicht op het ganse terrein. Kom aan boord en beleef ongetwijfeld een unieke ervaring  !

 

Iedereen is welkom !

www.openwervendag.be  

Spektakel op Democo's Open Wervendag !
Spektakel op Democo's Open Wervendag !
Spektakel op Democo's Open Wervendag !