Officieel startschot Woonzorgcentrum Ezeldijk Diest

Op vrijdag 17 januari vond de eerste steenlegging plaats voor de bouw van het nieuwe Woonzorgcentrum Ezeldijk in Diest. In aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen en burgemeester van Diest Jan Laurys, gaf VZW Foyer de Lork het startschot voor de bouw van een woonzorgcentrum met 105 wooneenheden.

Foyer de Lork doet dit samen met Probis en Ezeldijk nv, die de bouw van de 34 assistentiewoningen op de Ezeldijksite voor zich nemen. Die konden bij de start van de verkoop een half jaar geleden op heel wat belangstelling rekenen. 

Dit project zal de vroegere terreinen van Euro Shoe veranderen in een woongebied : een mix van woonvormen (appartementen, lofts, woningen, een woonzorgcentrum met assistentiewoningen) en winkels doorheen het gebied, gecombineerd met een groene parkomgeving en de aanwezigheid van de Demer.

Democo is ondertussen met de bouwwerken begonnen. De oplevering wordt voorzien voor het einde van 2015. De 34 flats van deze eerste fase zijn verbonden aan het woonzorgcentrum van zorgverstrekker Foyer De Lork, die zal instaan voor de dienstverlening aan de bewoners. De investeringswerken worden gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap (VIPA).

Na de grote belangstelling voor de verkoop van de eerste fase, kon de ontwikkeling van een tweede fase niet lang uitblijven. In het voorjaar van 2014 brengen Probis en Ezeldijk nv opnieuw een 12-tal assistentie-woningen op de markt.

De eerste en enige 50 assistentiewoningen in Diest staan binnen afzienbare tijd dus op de Ezeldijksite !

Officieel startschot Woonzorgcentrum Ezeldijk Diest
Officieel startschot Woonzorgcentrum Ezeldijk Diest
Officieel startschot Woonzorgcentrum Ezeldijk Diest