JBC onthult nieuwe kantoren

Gisteren, maandag 14 oktober opende modebedrijf JBC officieel haar nieuwe kantoren op het Houthalense industrieterrein Centrum-Zuid. De nieuwe hoofdzetel is 12.500 m² groot en heeft een gebogen voorgevel van maar liefst 150 meter breed die contrasteert met de opvallende verticale zonwerende lamellen in Cava kleur.

Aan het interieur werd eveneens veel aandacht geschonken door architect Rob Gijsenberg van Buro B uit Genk en dit op vraag van de bouwheer om een warm en vrouwvriendelijk gebouw te ontwerpen. Het gebouw heeft een grote ruimtelijke diversiteit met lange zichtlijnen waardoor de gebruikers zich zowel goed kunnen oriënteren als van de interne en externe uitzichten kunnen genieten.

Het Democo-team - onder leiding van Sofie Massonnet - startte in januari 2012 met de ruwbouw die eind februari 2013 wind- en waterdicht was. Daarna werden de andere bedrijven van de Democo Group ingeschakeld om het gebouw verder af te werken : Van Den Briele zorgde voor de volledige HVAC en sanitair installatie (met o.a. 7.700 m² aan vloerverwarming !), AEW voor de elektrische installatie en Deholi (in THV met Weygers) realiseerde de afwerking.

Door deze integrale bouwteamaanpak en project management resulteerden onze inspanningen - ondanks de strenge winter en zeer krappe uitvoeringstermijn - in de oplevering van een significant, eigentijds en warm gebouw.

JBC onthult nieuwe kantoren
JBC onthult nieuwe kantoren
JBC onthult nieuwe kantoren