Passief gebouwencomplex Kapucijnen

Democo gaat - op een site van de Grondregie gelegen op de hoek van de Kapucijnen- en de Hoogstraat in Brussel - een passief gebouwencomplex realiseren dat bestaat uit 38 studio's (waarvan 35 passief) voor oudere personen, een commerciële ruimte op het gelijkvloers met eigen ingang en kelder en een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners.

Op enkele studio's na zullen alle woningen rolstoeltoegankelijk zijn. In het project wordt - naar het beeld van de gevels in de buurt - gebruik gemaakt van veel kleur en fragmentatie. De bijkomende elementen zoals de balustrades, verticale vlakken en zonneluiken maken het geheel speels en levendig. De tuinen, het groendak en de groene gevel brengen dan weer een extra stukje natuur in het centrum van de stad.

Democo werd vanaf het begin mee betrokken in dit DBF verhaal (Design, Build, Finance) dat zich momenteel in de fase van definitieve studie bevindt. Omringd door een multidisciplinair team (Styfhals Architecten en Grontmij) wordt het Kapucijnenproject verder uitgewerkt en gerealiseerd.

Passief gebouwencomplex Kapucijnen
Passief gebouwencomplex Kapucijnen
Passief gebouwencomplex Kapucijnen