Demtec Services nieuwe speler op onderhoudsmarkt

Democo Group bundelt onderhoudsafdelingen in nieuw bedrijf

Democo Group heeft er met Demtec Services een nieuwe dochteronderneming bij. Binnen deze nieuwe onderhoudsfirma centraliseerde de bouwgroep alle onderhoudsdiensten die binnen de verschillende dochterbedrijven bestonden. Dankzij deze samensmelting kan Demtec Services gestructureerd en servicegericht onderhoudswerken uitvoeren over heel het land.

De oprichting van Demtec Services is een logische stap in de verdere professionalisering van Democo Group. Tot voor kort had iedere dochterfirma nog een eigen onderhoudsafdeling. Door de onderhoudsafdelingen van AEW, Van Den Briele en Democo samen te voegen krijgt Democo Group een gestructureerde onderhoudsorganisatie. Deze organisatie kan een ruime waaier aan onderhoudsopdrachten aan: van elektrische en sanitaire installaties over HVAC tot zonnepanelen. Daarnaast zal Demtec Services zich ook ontfermen over het onderhoudsluik in de DBFM-projecten die Democo en DMI Vastgoed realiseren. De M staat voor ‘maintenance’ in deze formule. De aannemer staat daarbij in voor het design, de bouw, de financiering en het onderhoud van een gebouw. Doorgaans beslaat deze onderhoudsverplichting een totale looptijd van 24 à 30 jaar van de totale periode van terbeschikkingstelling. Demtec Services biedt de groep ook kennisvoordeel. Via de onderhoudsorganisatie doet Democo Group waardevolle informatie op over het beheersen en verminderen van de totale levenskost (Total life cycle cost) van een project. Dat biedt onmiskenbare voordelen bij het ontwerp van nieuwe gebouwen.

Dichtbij de klant
“Dankzij deze samensmelting kunnen we vanuit Democo Group meer servicegericht werken. Zo kunnen we beter inspelen op vragen van bijvoorbeeld grote winkelketens die tientallen vestigingen in beheer hebben,” motiveert Theo Helven – verantwoordelijk voor de techniek-bedrijven binnen Democo Group - de oprichting van Demtec Services.

Een troef die Demtec Services op dat vlak biedt is een aanwezigheid dicht bij de klant. “Met vestigingen in Hasselt, Brussel, Antwerpen, Gent en Waver zijn we regionaal aanwezig. Dankzij die spreiding verzekeren we een grote actieradius, in zowel Vlaanderen als Wallonië. Bovendien bedienen we vandaag ook al een marktgebied in Zuid-Nederland,” vult Frank Bollen, directeur Demtec Services aan.

Snelle groei
Demtec Services ambieert dit najaar 25 medewerkers in dienst te hebben, waarvan 20 arbeiders, 4 projectleiders en 1 administratieve medewerker. Het streefdoel is dit jaar nog een omzet van 2 à 3 miljoen euro te draaien.
Eerder dit jaar zag AEW Security al het levenslicht. Deze dochteronderneming binnen de techniekengroep richt zich op het B2B-segment en biedt hier beveiligingsoplossingen zoals inbraak-en brandalarm, camerabewaking en toegangscontrole aan. Dit van het plaatsen van nieuwe installaties tot het verplichte jaarlijkse onderhoud van bestaande systemen.

De ‘technieken’-afdeling van Democo Group telt intussen 5 bedrijven: Van den Briele (HVAC en sanitair), AEW (elektriciteitstechnieken), AEW Green (Zonnepanelen en andere duurzame technieken), AEW Security (beveiliging) en nieuwkomer Demtec Services.

Demtec Services nieuwe speler op onderhoudsmarkt
Demtec Services nieuwe speler op onderhoudsmarkt