9 nieuwe sporthallen

In Antwerpen, Kortenaken, Meerhout, Boutersem, Kortenaken, Duffel, Blankenberge en Zulte realiseert PMV samen met de lokale overheden en het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse Overheid, de bouw van 9 nieuwe sporthallen.

De Vlaamse Regering gunde de opdracht op 16 maart 2012 waarbij het contract werd toegewezen aan het consortium Democo-Denys die hiervoor een speciale projectvennootschap heeft opgericht onder de naam 'Sport in Vlaanderen nv'.

De realisatie van deze sporthallen gebeurt door middel van een Publiek Private Samenwerking (PPS) waarbij de lokale overheden een zogenaamde DBFM-overeenkomst (voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud) afsluiten met de projectvennootschap voor een periode van 30 jaar. Voor het ter beschikking stellen van deze infrastructuur ontvangt de projectvennootschap een periodieke beschikbaarheidsvergoeding. De Vlaamse overheid subsidieert de lokale overheden via een tussenkomst van maximaal 30 % in deze beschikbaarheidsvergoeding.

De sporthallen werden ontworpen door het gereputeerde architectenbureau Zwarts en Jansma in samenwerking met ABV+. Democo nv en Denys nv zullen instaan voor de bouw en het bouwkundig onderhoud. Cofely Services zal instaan voor het technisch onderhoud.

Op 8 mei jl. werd de financiering afgesloten. KBC Bank nv verstrekte de volledige schuldfinanciering, resulterend in een bedrag van in totaal 30 miljoen euro. PMV zal samen met het consortium Democo-Denys eveneens elk voor een kleine 2 miljoen euro investeren in de projecten. De interessante financieringsstructuur en dito voorwaarden zorgen, mede met de inspanningen van alle betrokken partijen binnen de PPS, voor prijzen die ruim onder de door de lokale overheden voorziene budgetten blijven.

Volgens de planning zullen de bouwwerken aanvangen na de zomer van 2012 en zullen alle sporthallen opgeleverd worden in de zomer van 2013.

9 nieuwe sporthallen
9 nieuwe sporthallen
9 nieuwe sporthallen