Democo laureaat van PPP Award voor stelplaatsenproject De Lijn

Afgelopen donderdag (15/09) sleepte Democo, als lid van Sicurant, de PPP Award 2011 in de wacht. De Award werd uitgereikt door minister Hilde Crevits op de National PPP Day (Publiek Private Samenwerking) en dit voor het project Stelplaatsen 1 in opdracht van vervoersmaatschappij De Lijn.

Sicurant nv is een consortium tussen Democo, Macquarie, Denys en won de Award voor de DBFM-realisatie voor de bouw van drie nieuwe busstelplaatsen te Brugge, Overijse en Zomergem. De totaliteit van de projecten vertegenwoordigt een Design & Build investering van 31,5 miljoen euro met een uiterst korte realisatietermijn van 14 maanden.

Sicurant en De Lijn zijn erin geslaagd om - door problemen met een doorgedreven en slimme communicatie te verhelpen - een project af te leveren dat via een klassieke overheidsopdracht tot driemaal langer geduurd zou hebben.

Elke busstelplaats omvat een dienstencentrum (administratieve diensten), een werkplaats, een onderhoudscentrum, een ruim magazijn, een buswasstraat, een tankstraat en de nodige infrastructurele werken (wegenis, parking, groenaanleg). Niettegenstaande de projecten toch variëren qua grootte, zijn alle functies aanwezig op elke site. Naast de klassieke gebouwentechnieken (verwarming, ventilatie, sterk- en zwakstroom, sanitair, ...) zijn de garagetechnieken (perslucht, olieverdeling, pistons, ...) eveneens onderdeel van het project.

Het bekroonde project haalde het van de andere genomineerden, de stad Ronse (stadsvernieuwingsproject - Stadstuin De Kloef), de gemeente Edegem (Masterplan huisvesting Edegem) en Groep Sportoase (Sportoase Veldstraat Antwerpen).

Steeds meer overheden (zoals provincies, steden en gemeenten) en bedrijven vinden Publiek Private Samenwerking (PPS) een mogelijke piste om projecten te realiseren. De inrichter van de Award, EBP, kent de prijs dan ook toe aan een project met speciale verdienste omwille van marktconformiteit, doorlooptijd en proces bij het opzetten van een project, meerwaarde van het project in zijn omgeving en het vernieuwend karakter van het project.

Democo laureaat van PPP Award voor stelplaatsenproject De Lijn
Democo laureaat van PPP Award voor stelplaatsenproject De Lijn
Democo laureaat van PPP Award voor stelplaatsenproject De Lijn