Brussel wordt groener

Op de valreep van 2010 ondertekende Democo een contract met advieskantoor Boomerang Core Company voor de bouw van haar nieuwe kantoren in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het zal een passief kantoorgebouw (3.500 m²) worden met logistieke ruimten (3.100 m²). Door het gebruik van doorgedreven isolatie, duurzame materialen en gesofisticeerde warmterecuperatietechnieken zal het energiegebruik van het gebouw tot een absoluut minimum herleid worden. Democo voert de volledige ruwbouw en afwerking uit. De werken zijn reeds gestart en zullen duren tot april 2012.

Ook op vlak van passieve woningbouw wordt de vraag naar passieve woningen en appartementen in Brussel steeds groter. In opdracht van de Grondregie van de Stad Brussel startte Democo onlangs met een nieuw Design & Build project dat de bouw van 26 passieve appartementen en 4 passieve woningen in Harenberg omvat. De design fase is reeds afgerond en na ontvangst van de bouwvergunning wordt gestart met de bouwwerken.

Niet alleen in Brussel wordt groen gedacht. Ook in Limburg wordt hard gewerkt aan een CO2-neutrale provincie. Daartoe heeft Democo zich geëngageerd om het 'Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg' te behalen - een initiatief van VOKA - Kamer van Koophandel Limburg. Er wordt een jaaractieplan uitgewerkt met betrekking tot milieu, energie en duurzaamheid. Met dit nieuwe actieplan en mogelijke verbeterpunten zet Democo zich verder in om ecologisch verantwoord en duurzaam te ondernemen en hopen we in september 2011 de trotse bezitter te mogen worden van dit Charter.

Brussel wordt groener
Brussel wordt groener
Brussel wordt groener