Renovation of Antwerp ZOO

Last summer Antwerp’s ZOO was extended and renovated. And not just a little: the entrance was completely updated, and the 1.5 ha Savannah was added with room for a restaurant and an Egyptian temple for giraffes, zebras and elephants.

The ZOO’s entrance is now located behind the ticket counter making it an accessible reception area for everyone. It is a most enjoyable meeting point. The Cuban flamingos greet visitors with their chatter. The Reception building on the square accommodates a Grand Café, in a neo-Louis XVI style, together with a gift shop, and on the roof visitors are treated to a breath-taking view across the 19th century ZOO garden. Later this year they will be also able to depart from here and follow the winding path to join the sea lions in the Aquaforum.

Thrilling savannah

The restaurant in the new savannah offers a great panoramic view of the buffalos and rhinos. The second part of the Savannah area provides giraffes with more legroom and some extra company – the zebras. The historic Egyptian temple has been renovated. The rhino’s room was the biggest challenge in the whole restoration project, due to the difference in intended height between the foundation of the existing and new buildings.

During the work the site was hermetically sealed off from the rest of the zoo to avoid any nuisance to visitors.

Renovation of Antwerp ZOO
Renovation of Antwerp ZOO
Renovation of Antwerp ZOO
Renovation of Antwerp ZOO
Renovation of Antwerp ZOO