ZOO Antwerpen vernieuwd

Afgelopen zomer groeide en vernieuwde ZOO Antwerpen. En niet zo’n beetje: de inkomzone werd grondig vernieuwd en er kwam een 1,5ha nieuwe Savanne bij met plaats voor een restaurant en een Egyptische tempel voor giraffen, zebra’s en olifanten.

De inkom van de ZOO verschoof tot achter de kiosk en is zo als welkomstplein voor iedereen toegankelijk. Het is een ontmoetingsplek om te genieten. De Cubaanse flamingo’s onthalen de bezoekers met hun gekwetter vanop het Flamingoplein. Het Welkomstgebouw aan het plein herbergt een Grand Café in neo-Lodewijk XVI-stijl en een giftshop, vanop het dak krijgen de bezoekers een adembenemend zicht over de 19e eeuwse tuin in de ZOO. Later dit jaar kan hij vanaf hier via een kronkelend pad naar het Aquaforum van de zeeleeuwen vertrekken.

Boeiende savanne

Het restaurant in de nieuwe savanne biedt een panoramisch uitzicht op de buffels en neushoorns. In het tweede deel van het Savannegebied krijgen de giraffen extra beenruimte en het gezelschap van zebra’s. De historische Egyptische tempel is gerenoveerd. Het neushoorngebouw vormde de grootste uitdaging in de restauratie gezien het hoogteverschil in de aanzet tussen de fundering van het bestaande en nieuwe gebouw.

Tijdens de werken werd de werfzone hermetisch afgesloten van de rest van de dierentuin om hinder voor de bezoekers te vermijden.

ZOO Antwerpen vernieuwd
ZOO Antwerpen vernieuwd
ZOO Antwerpen vernieuwd
ZOO Antwerpen vernieuwd
ZOO Antwerpen vernieuwd